Skip to main content

Heerema is gespecialiseerd in de engineering en productie van complexe constructies voor offshore olie & gas en energiegerelateerde industrieën. Hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen en altijd op tijd leveren zit in hun DNA. Heerema had een betrouwbare partner nodig voor tijdelijke offshore stroomvoorziening voor de productie en installatie van een offshore platform voor de kust van Centraal Afrika.

Tijdens de constructiefase zijn drie offshore generatoren van 1250 kVA op het hoofddek geïnstalleerd. Na productie werd het volledige offshore-platform naar de projectlocatie getransporteerd, aangedreven door onze generatoren. De installatie van het platform op locatie werd uitgevoerd door Heerema’s kraanschip ‘Thialf’.

De vaste stroomvoorziening van het platform bestaat uit gas generatoren. Gas dat ontsnapte bij het activeren van de gasgeneratoren vormde een groot veiligheidsrisico. Daarom werden alle verhuurunits uitgerust met gasdetectie-units, alarmsystemen en een brandblussysteem.

Onze engineers gaven de technici van Heerema on-the-job training zodat zij zelf de units konden onderhouden gedurende het project. Daarnaast zijn wij overal dichtbij en beschikbaar, via het wereldwijde Caterpillar dealernetwerk.

Over dit project

  • Tijdelijke offshore-stroom
  • Brand- en gasinstallatie (Norsok Z-015)
  • Training on-the-job

Wij bieden de volgende diensten

24/7

support

Remote

monitoring

Transport

(levering op locatie)

Inhouse

engineering

man next to machine

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact met ons op

Deel je uitdagingen en vertel ons wat je wil bereiken. Onze experts denken graag met je mee en bieden advies op maat. Samen creëren we de juiste verhuuroplossing voor elk project.

Contact