Skip to main content

Energievoorziening voor het Wereldkampioenschap Handbal

Pon Energy Rental verzorgt de Noorse energievoorziening voor het Wereldkampioenschap Handbal 2023

 

Met vier gouden medailles op het Wereldkampioenschap voor onze handbalmeisjes was het tijd voor een nieuw wereldkampioenschap, in Noorwegen. Na 24 jaar zullen de meiden opnieuw de Noorse vlag doneren en de WK-titel verdedigen, dit keer in een arena met energie geleverd door Pon Energy Rental.

Op 6 december werd de bal afgetrapt in Trondheim Spektrum. Verschillende Noorse spelers bevinden zich hier in Trøndelag op eigen veld, wat betekent dat de verwachtingen voor de verdediging van de WK-titel nog hoger zijn dan normaal. Terwijl de meiden ervoor zorgen dat ze hun werk doen op het veld, werken wij bij Pon Energy Rental continu aan een zo goed mogelijke levering van energie.

Trondheim Spektrum werd in 2019 voltooid en het gebouw voldoet aan zeer hoge normen. Het heeft verschillende van de grootste beurzen, concerten en andere grote evenementen van Noorwegen georganiseerd. Het heeft ook een breed scala aan vergaderzalen en biedt plaats aan maximaal 12.000 personen in de grootste ruimtes. Hier wordt de droom van goud op het Wereldkampioenschap werkelijkheid.

Bij Pon Energy Rental leveren we een complete energievoorzieningsoplossing gedurende het hele evenement en zorgen we voor continue monitoring en opvolging vanaf de eerste tot de laatste bal op het veld. Lees hier meer over ons avontuur tijdens het Wereldkampioenschap Handbal 2023.

 

Een veilige levering aan een spannend evenement

 

Een Wereldkampioenschap is één van de grootste evenementen in de sport en er is geen ruimte voor fouten. Om zo’n groot evenement naadloos te laten verlopen, is er een enorm apparaat dat op de achtergrond moet functioneren van wat er op het veld gebeurt.

Voor de laatste rondes van het Wereldkampioenschap handbal in Trondheim Spektrum in december hebben we een grote en efficiënte oplossing geleverd, evenals een zeer bekwaam team om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Aan het hoofd van dit team staat Depot Supervisor, Alexsander Stokdal Nilsen. Hij nam de tijd om met ons te praten over het project in Trondheim Spektrum en kan ons vertellen over een uitgebreide levering, een spannend project en op maat gemaakte systemen.

– “De uitdaging voor deze klant was de behoefte aan een naadloze overgang naar noodstroom als er iets met het elektriciteitsnet zou gebeuren”, legt Alexsander uit.

Met andere woorden: de oplossing moest volledig geautomatiseerd zijn. De overgang naar noodstroom, zonder spanningsonderbrekingen, moest worden opgelost met zo min mogelijk ingrijpen in het bestaande hoofdschakelbord en bovendien menselijke fouten uitsluiten.

De oplossing was een toepassing waarbij de accu’s worden gesynchroniseerd met het hoofdnet en automatisch starten bij stroomuitval. Alexsander legt verder uit dat ze een zeer goede oplossing voor die uitdaging hebben gevonden;

– De oplossing die we uiteindelijk hebben opgeleverd, was om een ​​hybride systeem met drie accu’s en generatoren parallel aan het hoofdnet te laten draaien. Hiervoor hadden we een apart besturingssysteem nodig voor de hoofdschakelkast, die ook met onze apparaten moest kunnen communiceren. Hier hoefden we alleen maar een speciaal voor dit soort toepassingen ontworpen schakelkast tegen het hoofdschakelbord te bouwen en te implementeren”, legt Alexsander uit.

Met andere woorden, geen detail wordt aan het toeval overgelaten en alle scenario’s zijn gedekt met deze oplossing. Met behulp van de op maat gemaakte schakelkast namen ze de controle over de hoofdschakelaars over en kregen ze op elk moment een compleet overzicht van de spanning en ampère van het hoofdschakelbord.

 

Een op maat gebouwd besturingssysteem en complete levering

 

In totaal zijn er drie 400 kVA accu’s geleverd door Pon Energy Rental. Dit is een nieuwe batterij eenheid met een aparte ingangs- en uitgangsomvormer die verschillende spanningen en frequenties op ingang en uitgang mogelijk maakt. Ook hiervoor zijn aansluitingen van het type PowerLock meegeleverd, wat de verbinding zeer efficiënt maakt.

– “Daarnaast hebben we ook nog een 500 kVA generator met Caterpillar C15 motor, een schakelkast voor het hoofdschakelbord, een verdeelkast voorzien van PowerLock snelaansluiting, 6x400A stopcontacten en in totaal 74 kabelbruggen geleverd”, legt Alexsander uit .

“Om zo’n groot systeem te kunnen bedienen heb je veel kabels nodig. In totaal een set van 50 meter kabelsets met PowerLock snelkoppelingen, zes 25 meter kabelsets met dezelfde snelkoppelingen, negen 240 mm2 stroomkabels met M12 bouten aan beide uiteinden, kabels voor besturingssystemen en andere soorten kabels werden ruim vóór de aflevering in Trondheim geleverd en aangesloten.

– “We leveren alles wat nodig is om het systeem te laten draaien, volledig verbonden en klaar voor gebruik voor al onze evenementenklanten”, zegt Alexsander, terwijl hij dit vergelijkt met grote concerten en festivals met behoefte aan back-upoplossingen.

Naast de oplossing die een naadloze oplossing gaat bieden voor noodstroom, wilde de organisator in Trondheim een ​​aanbod van snelladers voor elektrische auto’s. Dit hebben we zo ingericht dat iedereen die zijn elektrische auto wilde opladen, dit kon doen op de parkeerplaats buiten de hal.

Bij ons vindt u opladers voor elektrische auto’s voor alle soorten evenementen. Deze zijn voorzien van een zekering van 63 ampère, 400V in en uit, verbinding via Wi-Fi, verbinding met app en RFiD-lezer en met een laadvermogen tussen de 1,4 en 22 kW.

Naast de levering en het project in Trondheim Spektrum hebben wij ook apparatuur geleverd aan DNB Arena in Stavanger. Hier speelden twee van de poules uit de voorronde hun wedstrijden tussen 29 november en 4 december. Hier mochten wij gedurende de in totaal 12 te spelen wedstrijden een back-up oplossing verzorgen voor de verlichting in het plafond van de arena.

Voor dit project hebben we een EU5-generator van 310 kVA geleverd, evenals alle aansluitingen en kabels die nodig zijn om een ​​naadloze, veilige en efficiënte oplossing te leveren. De Wereldbeker Handbal in Stavanger was een groot succes en het avontuur gaat verder in Trondheim.

 

Een betrouwbare partner voor leveringen aan de evenementenbranche

 

Ons team van Pon Energy Rental heeft meerdere malen grote en complete systemen geleverd voor diverse soorten evenementen in binnen- en buitenland. Wij zorgen ervoor dat alle apparatuur wordt geleverd, geïnstalleerd en aangesloten, zodat uw evenement vlekkeloos verloopt.

– Naast het leveren van noodstroom kunnen wij ook de temperatuurregeling verzorgen voor hallen en tenten. Als u verwarming en koeling nodig heeft, kunnen wij een volledig elektrische oplossing leveren voor de ventilatie van uw locatie. Dit betekent ook dat u van ons een milieuvriendelijke en duurzame levering krijgt”, besluit Alexsander.

“In alle processen en projecten waarbij wij betrokken zijn, gaan wij samen aan de slag om de beste oplossing voor uw evenement te creëren. Ongeacht de omvang van uw evenement en ongeacht de geografische locatie kunnen wij goede oplossingen leveren.

Terwijl het WK-avontuur eindigt in Trondheim, kun je meer lezen over ons initiatief om duurzame oplossingen te garanderen op onze pagina’s, of door hier te klikken! https://ponenergyrental.com/be-nl/duurzaamheid/

 

Wij wensen de Noorse meiden veel succes op het WK en bedanken hen voor een fijne samenwerking in 2023.

Terug naar het overzicht