Skip to main content

Wat is ‘load on demand’?

Load on demand is een vorm van belasting verdelen, waarbij je ervoor kiest om de totale stroomvraag te verdelen over meerdere kleinere eenheden in plaats van één grote generator. Deze manier van stroom verdelen is voordelig als je een wisselende vraag naar stroom hebt, met enkele hoge pieken en periodes van lage vraag.

Als je de totale vraag verdeelt over meerdere generatoren, kunnen deze worden in- en uitgeschakeld als de vraag verandert, zodat je bijvoorbeeld geen generator van 1500 kVA hoeft te laten draaien als de vraag slechts 400 kVA is. Met deze oplossing dek je de stroompieken, maar hoef je geen motoren met te veel capaciteit te laten draaien als er minder vraag is. Dit resulteert in een lagere prijs en minder uitstoot.

Load on demand is de technische oplossing die de generatoren start en stopt en ervoor zorgt dat ze met elkaar communiceren, gebaseerd op de stroomvraag op dat moment.

Gerelateerde producten

XQP100

XQ250

XQP500

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact met ons op

Deel je uitdagingen en vertel ons wat je wil bereiken. Onze experts denken graag met je mee en bieden advies op maat. Samen creëren we de juiste verhuuroplossing voor elk project.

Contact