Skip to main content

Wat is ‘load sharing’?

Simpel gezegd is load sharing het proces waarbij meerdere generatoren tegelijk een stroomverbruiker van stroom voorzien. Technisch gezien is load sharing de proportionele
verdeling van actief en reactief vermogen tussen sets generatoren. Parallelle werking en belastingverdeling zijn nauw met elkaar verbonden. Een systeem met generatorsets kan geen parallelle werking realiseren zonder de belasting van de generatoren te delen.

Parallelle werking is een manier om de elektriciteitsproductie te verhogen door de elektrische kenmerken van meerdere generatorsets aan te passen. Veel bedrijven vertrouwen op parallelle generatorsets om de capaciteit te vergroten en aan de hoge energieproductievereisten te voldoen.

Wanneer de belasting niet wordt gedeeld tussen de generatoren in het netwerk, loop je het risico een generator te overbelasten of een onstabiele energiestroom te creëren. Deze instabiliteit kan de generatorsets of het elektriciteitsnet beschadigen.

Door de generatoren te synchroniseren, leveren ze een grotere totale capaciteit, terwijl ze samenwerken om inefficiënties in de motorprestaties te beperken en de dagelijkse stroomvraag te monitoren. Dit resulteert in een lager brandstofverbruik en lagere uitstoot.

Gerelateerde producten

XQP150

XQP275

XQP500

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact met ons op

Deel je uitdagingen en vertel ons wat je wil bereiken. Onze experts denken graag met je mee en bieden advies op maat. Samen creëren we de juiste verhuuroplossing voor elk project.

Contact