Skip to main content

Pon Energy Rental Drammen verhuist naar een nieuwe locatie

4.1.2024 LIER, Viken : Na 10 jaar op het depot in Tømmersvingen 2 zijn wij bij Pon Energy Rental het pand ontgroeid. Daarom hebben wij met Dpend een contract getekend voor een nieuw depot in de regio Drammen, dat op 1 mei dit jaar gereed zal zijn voor ingebruikname. Het nieuwe adres wordt Teglverksveien 15A in Lier en bevindt zich op 1,9 km van het huidige depot.

“Drammen is een goede plek voor ons gebleken en we willen onze aanwezigheid in het gebied behouden. De locatie is strategisch goed, iets buiten Oslo, maar nog steeds op korte afstand van klanten en er is een goede toegang tot geschoolde arbeidskrachten.” zegt Elin Uyttendaele, Sales Manager Nordic.

Pon Energy Rental is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, waardoor het aantal medewerkers, het wagenpark en de omzet zijn toegenomen sinds de toetreding tot Pon in 2021. De positieve rimpeleffecten van de nieuwe eigenaar hebben ertoe geleid dat het bedrijf zijn bestaande pand ontgroeide en het vanzelfsprekend werd om zoek naar mogelijkheden in de omgeving. Er is gekozen voor een bedrijfspand op korte afstand van het huidige depot, met een perceeloppervlakte van ruim 3.100 m2 en een bebouwd oppervlak van 2.000 m2. Het nieuwe pand biedt een geïntegreerde wasplaats, een aparte chemische ruimte en een overdekte buitenruimte voor het efficiënt en veilig voorbereiden en testen van machines en apparatuur. Met deze groei hebben we voldoende ruimte voor onze vloot.

“Het pand zal voorafgaand aan de overname zowel extern als intern worden gerenoveerd om het geheel af te stemmen op de behoeften van Pon Energy Rentals nu en in de toekomst. De gevel wordt gemoderniseerd en opnieuw geïsoleerd, de kantoren worden verbouwd om meer kantoorruimte te creëren Er wordt een gloednieuwe wasplaats geïnstalleerd. Samen met Dpend kijken we ook naar de mogelijkheden van BREEAM-certificering van het gebouw en milieuvriendelijke maatregelen zoals zonnepanelen”, zegt Sverrir Gunnarsson, Operations Manager.

Met nieuwe, moderne faciliteiten en een optimale ligging dichtbij de snelweg E-18 kan Pon Energy Rental de tijdelijke stroomoplossingen van de toekomst leveren. Hier zullen we efficiënter kunnen werken en onze middelen beter kunnen gebruiken, zodat we kunnen blijven groeien. Er komt voldoende ruimte voor nieuw en milieuvriendelijker materieel zodat we kunnen bijdragen aan de groene transitie in de verhuurbranche.

“Pon Energy Rental is een kwaliteitsbedrijf dat elke vastgoedaannemer als huurder wil hebben. De overeenkomst is een nieuwe stap in de richting van het creëren van een modernere en duurzamere bedrijvenzone in het centrum van Lier en langs de E-18. “De ontwikkeling van Fjordbyen is een belangrijke ontwikkeling voor Lier en de hele omliggende regio, maar verschillende bedrijven die er vandaag gevestigd zijn zullen moeten verhuizen om ruimte te maken voor het project. Wij zijn dan ook erg blij dat Pon Energy Rental in de gemeente kan blijven en voor verdere uitbreiding heeft gekozen voor Høvik Næringspark. Dit is een prachtig bedrijf met veel lokale banen”, zegt Marius Vilhelmshaugen, hoofd vastgoed bij Dpend Eendom.

Het nieuwe pand biedt veel mogelijkheden, zoals uitbreiding binnen Pon.

Terug naar het overzicht