Skip to main content

Peak shaving met accu’s verwijst naar een slimme energiebeheerstrategie waarbij gebruik wordt gemaakt van batterijopslag om het energieverbruik te verminderen tijdens periodes van grote vraag. Met deze aanpak kunnen gebruikers stroom uit hun batterijsystemen halen in plaats van uitsluitend afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet in tijden waarin de vraag naar elektriciteit op zijn hoogtepunt is.

Eén van de belangrijkste voordelen van peak shaving met batterijen is het vermogen om de druk op het elektriciteitsnet tijdens piekuren te verminderen.

Deze perioden vinden doorgaans plaats tijdens warme zomermiddagen of koude winteravonden, wanneer de meerderheid van de huishoudens en bedrijven tegelijkertijd grote hoeveelheden elektriciteit verbruiken.

Door accu’s te gebruiken kunnen gebruikers hun energieverbruik wegbrengen van deze uren met veel vraag, waardoor de algehele druk op het elektriciteitsnet wordt verminderd.

Voor onze klant was een batterij-peak shaving-oplossing de optimale oplossing, aangezien hun uitdaging een onvoldoende netverbinding overdag was.

Door een peak shaving-oplossing te installeren met onze accu en een Stage V-aggregaat als back-up, zorgden we ervoor dat de klant altijd over voldoende stroom beschikte om zijn bedrijf te runnen.

Onze accu werd ’s nachts door het elektriciteitsnet opgeladen en overdag sprong hij bij als de elektriciteitsvoorziening niet voldoende was.

Deze tijdelijke peak shaving-oplossing stelde de klant in staat realtime data-inzichten te krijgen over zijn energieverbruik, wat resulteerde in een permanente energieoplossing op basis van de werkelijke behoeften.

Dit is een mooi voorbeeld van een efficiënte oplossing die wij met onze accu’s kunnen leveren.

Lees mer over Peak shaving

Over dit project

  • Peak-shaving-oplossing
  • Hybride configuratie
  • Lage emissies

Wij bieden de volgende diensten

24/7

support

Remote

monitoring

Transport

(levering op locatie)

Inhouse

engineering

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact met ons op

You’re very welcome to share your energy challenge with us so we can understand what you’re looking to achieve. Our experts will offer you advice and together we’ll create the right solution for your needs.

Contact