Skip to main content

Een Wereldkampioenschap is één van de grootste evenementen in de sport en er is geen ruimte voor fouten. Om zo’n groot evenement naadloos te laten verlopen, is er een enorm apparaat dat op de achtergrond moet functioneren van wat er op het veld gebeurt.

Voor de laatste rondes van het Wereldkampioenschap handbal in Trondheim Spektrum in december hebben we een grote en efficiënte oplossing geleverd, evenals een zeer bekwaam team om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Aan het hoofd van dit team staat Depot Supervisor, Alexsander Stokdal Nilsen. Hij nam de tijd om met ons te praten over het project in Trondheim Spektrum en kan ons vertellen over een uitgebreide levering, een spannend project en op maat gemaakte systemen.

De oplossing was een toepassing waarbij de accu’s worden gesynchroniseerd met het hoofdnet en automatisch starten bij stroomuitval. Alexsander legt verder uit dat ze een zeer goede oplossing voor die uitdaging hebben gevonden;

– De oplossing die we uiteindelijk hebben opgeleverd, was om een ​​hybride systeem met drie accu’s en generatoren parallel aan het hoofdnet te laten draaien. Hiervoor hadden we een apart besturingssysteem nodig voor de hoofdschakelkast, die ook met onze apparaten moest kunnen communiceren. Hier hoefden we alleen maar een speciaal voor dit soort toepassingen ontworpen schakelkast tegen het hoofdschakelbord te bouwen en te implementeren”, legt Alexsander uit.

In totaal zijn er drie 400 kVA accu’s geleverd door Pon Energy Rental. Dit is een nieuwe batterij eenheid met een aparte ingangs- en uitgangsomvormer die verschillende spanningen en frequenties op ingang en uitgang mogelijk maakt. Ook hiervoor zijn aansluitingen van het type PowerLock meegeleverd, wat de verbinding zeer efficiënt maakt.

– “Daarnaast hebben we ook nog een 500 kVA generator met Caterpillar C15 motor, een schakelkast voor het hoofdschakelbord, een verdeelkast voorzien van PowerLock snelaansluiting, 6x400A stopcontacten en in totaal 74 kabelbruggen geleverd”, legt Alexsander uit .

“Om zo’n groot systeem te kunnen bedienen heb je veel kabels nodig. In totaal een set van 50 meter kabelsets met PowerLock snelkoppelingen, zes 25 meter kabelsets met dezelfde snelkoppelingen, negen 240 mm2 stroomkabels met M12 bouten aan beide uiteinden, kabels voor besturingssystemen en andere soorten kabels werden ruim vóór de aflevering in Trondheim geleverd en aangesloten.

Terwijl het WK-avontuur eindigt in Trondheim, kun je meer lezen over ons initiatief om duurzame oplossingen te garanderen op onze pagina’s, of door hier te klikken! https://ponenergyrental.com/be-nl/duurzaamheid/

Over dit project

  • Sportevenement
  • Batterij oplossing 
  • Op maat gemaakte oplossing

Wij bieden de volgende diensten

24/7

support

Remote

monitoring

Transport

(levering op locatie)

Inhouse

engineering

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact met ons op

You’re very welcome to share your energy challenge with us so we can understand what you’re looking to achieve. Our experts will offer you advice and together we’ll create the right solution for your needs.

Contact